+36 70 374 30 81 valasz@esztheta.hu

Hogyan szabadulunk meg otthon tárgyainktól és akár régi gondolatainktól?

A mi nap a gyász témájával kezdtem újra foglalkozni és eszembe jutott most, hogy leültem írni, hogy a dolgok mennyire összefüggnek. Hogy például, ha új otthont választunk, elköltözünk, felújítunk, átrendezzük a lakásunk, házunk stb. Akkor ugyan úgy veszteségeket élhetünk meg.

kép: Katona Eszter
Kép:Katona Eszter

Hisz valami változás történik életünkben. Valahogyan éltünk eddig, valamely gondolatok, elképzelések, színek, bútorok, érzések szerint. De most változtatunk, annak mindig van érzelmi töltete. Valamit kimondunk magunkban, vagy hangosan, hogy elég, hogy állj, hogy valami nem jó, valamit másképp szeretnénk.. Tudatosítsuk a folyamatot, lassuljunk le és gondoljuk át mi is történik.

  • Mit hagyok hátra?
  • Hogyan éreztem, gondolkodtam eddig?
  • Mi az új, amit szeretnék?

Nekem régen volt úgy, hogy viszonylag sűrűn rám jött a hoppáré, hogy át kell rendezni a lakást. Akkor még nem tudtam miért, meg nem feltétlenül tudja mindig az ember, hogy mit csinál, de jó, jobb lesz és az hat rá és az életére. A változás, amit megcselekedett, volt valami szándéka, célja és max. nem köti össze, nem tudatos, hogy mi miért történik, de megvalósul. Átrendeztem, jobb lett.

  • Figyeltem vagy nem a változásokat az életembe, ami a rendezés után bekövetkezett?
  • Jelen vagyok?
  • Jobban érzem magam valóban, vagy csak máshogy?
  • Tényleg ez az a változás, ami nekem olyan fontos vagy bennem zajlik valami lelkileg , amire nem figyelek és valamivel kéne törődnöm magamban és ez inkább egy tünet, pótcselekvés?
  • Lehet, hogy egyidejűleg minden megváltozik, de lehet hogy mást is meg kell vizsgálnunk az életünkben, hogy jobban érezzük magunkat?

Ugyan úgy, ahogy odaállunk mondjuk a gardróbunk elé és azt mondjuk, hogy na most szanálni fogok. Van, amit elajándékozok, van amit kidobok, megnézem mi az, ami még jó rám vagy nagy vagy szakadt és megválok tőle. Így fontos, hogy gondolataink, szokásaink és hitrendszerink között is szanáljunk. Mi az, ami már csak gátol, lehúz, nem működik? Szabaduljunk meg tőle, cseréljük le újakra, amik működnek, amik jók ránk. Amitől jól érezzük magunkat, boldogítanak.

Van, hogy teljesen új életet kell kezdenünk, ami nagyon nehéz. Óriási változást hoz az életünkbe és a közvetlen környezetünkre is kihat. Megváltoznak a viszonyok. Én azt vallom, hogy az az igazi környezet védelem, ha belső munkával, szemét szedéssel kezdjük. Ha nem dobjuk el és hagyjuk ott a szemetet, rohadó maradékokat a lelkünkben. Vigyázzuk, segítsük belső világunkat! Ne cipeljük magunkkal semmilyen formában a szemetünket, titkokat, ki nem fejezett érzéseket, fájdalmakat.

Ahogy a lakásban, térben megtörténik a tisztítás, úgy azzal együtt a bensőnkben is, nagyon fontos, hogy kifejezzük veszteségeinkkel kapcsolatos érzéseinket. Ne cipeljünk magunkkal semmit, ami gátol. A tér is kommunikál figyeljük szavait .

Dobjuk ki vagy javítsuk meg a régi kopott komódot, hogy harmónia és épség ,egészség , gyógyító energiák táplálóan tudjanak áramlani. Törődjünk magunkkal és a környezetünkkel! Vigyázzunk belső bolygónkra! Nektek mi a tapasztalatotok átrendezés ügyben?

Amennyiben segíthetek, kérdéseddel bátran fordulj hozzám!

A megosztásokat hálásan köszönöm!

Szép napot!