+36 70 374 30 81 valasz@esztheta.hu

avagy a kedves szomszédasszony esete

Sziasztok!

Hogy vagytok? Van valaki, aki esteleg kipróbálta a múltkori bejegyzésmben leírtakat? Mit tapasztaltatok? Szivesen veszem a visszajelzésket.

Egy esetet szeretnék röviden bemutatni a nevet és a szereplőket természetesen megváltoztattam a szeméyliségi jogaira mindnekinek vigyázunk. Kedves ismerősöm épp újra kezdte életét. Hozzám hasonlóan, és elég sok ilyen történettel találkozom, épp ráébredt arra, hogy olyan kapcsolatban volt, ami nemigazán volt egyenrangú. Olyan asszonysorsok vannak mögöttünk, olyan női minták, amikor például sokan jövünk bántalmazó, rendellenes környezetből, ahol sokszor még az volt a divat, szokás hogy az asszonynak kuss, nem beszélünk dolgokról, apuka iszik mondjuk, anya alárendelődik, cseléd vagy súllyos eltemetett, tabusított problémák vannak, titkok a családban. Sokan ebbe belebetegszenek és akár bele is halnak. Persze nem csak ez van, de ez számomra egy kiemlkedő téma, ami hosszú évek kutatásai és tapasztalati alapján megmutatta és állíthatom, hogy rengeteg ember életét, mentális és fizikai egészségét befolyásolja, ha nem rendezzük az életünket, nem tisztázzuk a helyzeteket, igazságot nem mondjuk ki. Magamon is tapasztaltam. Erről még később. Szóval az örökölt sors létezik (Orvos Tóth Noémi szuper könyvében is lehet erről olvasni)

(Kép:Katona Eszter)

Szóval , Piroska, nevezzük így, de ez egy kitalált név, párkapcsolati témában, anyagiakban szeretett volna elsősorban változást, ezért kért meg, hogy csináljak egy kiértékelést és hogy aztán megbeszéljük mi az, ami segítené a kivánt cél elérsét, miken kellene változtatni. Ez csak lehetőség és eszköz, hogy segítsünk magunkon. Összeszedte a gondolatait, megkértem írja össze, gondolja végig mi az, amit az új életében megszeretne élni, tapasztalni. Megcsinálta a tértisztítást. Átbeszéltük a berendezést, színeket kedvenc tárgykat stb. Megcsinált mindent, amire úgy érzete, hogy megtudja tenni és tetszik neki és illik a környeztehez is. Aztán eltelt egy hét és kissé rémült tekintttel állt az ajtómban és azt mondta:Eszter, azt nem mondtad hogy ez ilyen brutál! Megijdetem bevallom és kérdeztem, hogy miért mi történt?

Azt mondta, úgy beindultak az energiák és álmodik és bazi erős. Összenevettünk. Amúgy is egy dinamikus, energikus hölgy és látszott , hogy amit beletesz az átrendezésbe az fele sem tréfa.

Tetszett neki az eredmény, beleszeretett a Feng shuiba és maga is elkezdte tanulmányozni.

Maga a szemlélet és a hozzáállás az, ami még kihathat az életünkre és másokéra. Olyan örökérvényű és az élet más területin is hasznosítható elvei vannak a Feng shuinak, amelyek csak hozzájárulnak az életünkhöz.

Önismertben kíváló módszer, mellyel megfertőzhetjük családunkat , de inkább bevonva őket rengeteget profitálhatunk belőle és megtalálhatjuk a poblémáink forrását. Körülnézve a lakásunkban, a térben, rájöhetünk ,m int amikor egy orvos vizsgál és a tünetekeből felkutatja a fájdalmaink forrását. Ez által hatalmat ad kezünkbe, hogy jól használjuk és segítsük magunkat, azokat a területeket melyeknek jót tenne a törödés.

Ma olvastam egy könyvben egy mondatot, ami ide tudok hozni , pedig elvileg tök más témájú, de mivel én szeretem az összefüggéseket keresni, figyelni a mintákat, és működéseket és rendszerben gondolkodom, hát igen ideillőnek találom. A következő : ” Sokunk tart rendetlenséget a házában, azért, hogy eltakarjon dolgokat az életben, amiket nem akar látni.

Te mit gondolsz kedves olvasó, neked van ilyen területed a lakásban, irodában?

Ha tetszett add tovább!

Köszönöm, ha olvastál, remélem egy kicsit megint közelebb kerültél magadhoz!