+36 70 374 30 81 valasz@esztheta.hu

Amikor elkezdtem a Feng- shui tanfolyamot izgatott voltam, nagyon kiváncsi voltam, hogyan fogom, lehet egy alaprajzból és a berendezésből egy ember életét, jellemét esetleges problémáit leírni.

Hogyan fog ez nekem, vagy másoknak segíteni rendbe tenni az életét? Hogyan hat majd egy térrendezés? Ahogy az akkori otthonunkat elkezdtem elemezni kezdett világossá válni, hogy ez egy csoda! Nem hiszem el ez őrület! Mint egy diagnózis olyan .Itt megint beigazolódott az, hogy amint bent úgy kint. Rajzolódtak ki sorra a jelen életünkben tapasztalt pozitiv és negatív hatások és hát a legjobb az volt, hogy most már volt rá recept, hogy javítsak rajta. Elkezdhettem használni, mint eszközt. Sőt nem bírtam ki és a régi lakásomat is kielemeztem és igaz volt így utólag , amit mutatott a kiértékelés az akkroi énemre. Emlékszem, hogy a következő albérlet, amit választottunk mit ad isten , hogy az ember hogy tud teremteni gondolattal és vágyakkal, egy eleve Feng shuizott lakás volt. Döbbenetes.:)

Nincs tökéletes azt tanultam meg és a türelmet. Valamint azt , hogy mennyire fontos és e nélkül nem is lehet változni , ha eszmékben és lélekben nem változik az ember. Csak úgy jöhet új ,ha a régit kitudjuk söpörni, rendbe tudjuk tenni, ha van helye. Elengedhetetlen a cselekvés hozzá! Nem abból áll , hogy ki teszek 2 teknőst meg amennyi elefántot csak elbír a lakás. Hinni kell benne. Meg kell fogalmazni új célokat, hogy milyen változást szertnénk az életünkbe, olyan energiát kell teremteni belerakni, ami újra formázza a teret is. A tárgyak is szimbólumok. Hány olyan tárgyunk van és most nézzetek körben otthon vagy munkahelyen, amire ha ránézünk emlékeket hoznak fel és elmosolyodunk? Hány olyan , amitől még a hideg is kiráz, vagy a párunkat. A tudatosság szerintem az egyik legfontosabb dolog.Az ösztönök és az egyszerűség is, az számít, hogy boldog legyél és elégedett az életeddel úgy, hogy ne árts másoknak és magadnak.

Én találtam például olyan tárgyat, amit végig kellett gondolnom mit is jelent és hogy az jó e számomra. Egy piros kő szívvolt régen ,amit még egy régi kapcsolatból maradt velem . Nem tudom miért, olyan szép volt és tetszett ,de bele kellett gondolnom mit is érzek valójában a tárggyal kapcsolatban és azt , hogy a kőszív azt szimbolizálaj számomra ,hogy nem lehet hozzámférni, és ez nem az én kőszivem.Eltávolítottam az otthonomból. Később láttam, ahogy a kapcsolataim is javulnak és egyre közelebb kerülök én is a saját szívem vágyaihoz és jobban kitudom fejezni az érzéseim. Ezekért tettem is önismereti plussz munkával.

Van valami problémád az életedben? Nézz körül kicsit otthon. Van olyan hely ahol kupi van, kosz , rendetlenség? Van olyan rész a házban, lakásban, ahova minden be van zsúfolva , összegyűjtve majd jó lesz valamire címszóval ?Vannak régi emléktárgyak, melyeket már nem nézünk jószemmel vagy semmit sem jelent? Ideje lenne rendet tenni a portánkon. Gondoljuk át melyik az az életterület, ahol szintén ehhez hasonló probélmáink vannak. Van olyan ahol szintén káosz van? Van olyan, ahol rég nem használt elavult dolgaink vannak, ahol már ráférne a felújítás, Figyeljük meg az analógiát, a szimbolikáját.

Ha segítségre van szükséged szeretettel várom megkeresésed !

Szép napot!