+36 70 374 30 81 valasz@esztheta.hu

Feng shui

Amikor először találkoztam a Feng- shuival már azért érdekeltek a spirituális dolgok. Úgy 14 éves voltam amikor a Mennyei Prófécia című könyvön megakadt a szemem és kértem anyut , hogy vegye meg nekem. Nagyon foglalkoztatott az ember és a dolgok működése, a pszichológia, megértés és segítés, a gyógyulás. Rendellenes családban nőttem fel, apám alkoholista volt. Sok verbális bántalmazásban volt részem. Sok volt a veszekedés, tabu és egyedül voltam nagyon. Kallódtam, kerestem a helyem szerettem volna tudni, hogy miért történik ez velem és a családommal és éreztem, hogy biztos lehet másképp. Túl akartam élni és szerettem volna valami jobbat.

Azt is tudtam, hogy én nem akarok így élni és nem akarom tovább adni a sok fájdalmat, sebet, mintát. Nem másokon akarom majd leverni a saját bajaim. Ki akarom majd mondani az igazat, a valóságot és nem színházat játszani. Ez egy nehéz út. Úgy kellett csinálni, hogy az ami van, nincs. Elszigetelődtünk magunktól, egymástól. Némán pusztultunk ki- ki a maga módján.

Később arra jöttem rá miután már rengeteg könyvön, tapasztalaton, tanfolyamon , workshopon, veszteségen, harcon, betegségen, őrületen, vidámságon, kábulaton, örömön….túl, hogy van olyan, hogy évszázadok óta cipeljük a családi sorsainkat, titkainkat. Sosem bocsátottunk meg, cipeljük, visszük és letagadjuk, nem beszélünk, nem tudjuk már kik is vagyunk valójában és kikkel élünk együtt. Hol a szeretet? Mi az? Ki vagyok én valójában? Ez az én életem?

Tudni akarom mi az önszeretet. Szabadon szeretnék élni és nem a félelemben. MI a boldogság?

Ahogy láttam elég sok féle van. Valahogy azt is észrevettem és olvastam is róla, hogy a nyelv milyen tartalmas és érdekes, gyakorlatilag szimbólumok összesége. Hogy sok féle képpen lehet kommunikálni és hogy az állatok, tárgyak, színek szinte minden mond valamit.  Meg kell tudnunk ismernünk mindenki egyedi szótárát. Neked mit jelent a szeretet? Vagy az, hogy jó? Vagy rossz? Az érzés, ami vele jár az lehet tök hasonló, de vajon a barátaidnak ugyan az? Itt jön be a Kommunikáció fontossága szerintem.

Lehet az, hogy megvernek? Azt, hogy mindent megvesznek neked? Azt, hogy megsimogatnak? Mit tanultál te? Mit üzen a tested? Mit üzen a lakásod? Ismerjük a szavakat, de a tartalmuk sokaknak más és más. Lesz mintánk, hitrendszerünk, programjaink és hát a média sem segít nekünk abban, hogy egészségesek legyünk és elégedettek magunkkal. Mindennek van egy nyelvezete és ezeket meg lehet tanulni, érteni és olvasni . Ez is egy fajta tudás és a tudás hatalom.

Mik azok a valódi értékek? Neked mi? Boldog vagy? Ismered magad? Jelen tudsz lenni ?Egészséges vagy? Milyen a tér, amiben élsz?

Ehhez volt számomra az egyik szuper eszköz a Feng- shui. Ha kevesebbel indulok és amim van az kevésnek bizonyul vagy olyan irányba mutat, ami nem tesz boldoggá, honnan meríthetnék? Mi lesz a tükröm? Mi vagy ki lehet hiteles tükör számomra? Minden energia, semmi sem véletlen és ez megmutatkozik a tárgyakban, a terekben és a színekben is.

Nézzünk csak körül a világban, kicsit emeljük fel a fejünket a telefonból! Van, hogy téged is elfog egy érzés amikor belépsz valahova?

Folyt. Köv.